ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 10-4-2007 στις 14.30, το Προεδρείο της Π.Ε.Π.Ε.Ν. παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε. για το ναυτικό ατύχημα του «SEA DIAMOND»

O Πρόεδρος και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. καυτηρίασαν τις δηλώσεις επωνύμων, εμφανιζόμενων «ειδικών», που αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη δημιουργώντας λανθασμένες εντυπώσεις, χαρακτηρίζοντάς τους «λαλίστατους ξερόλες».

Ο Πλοίαρχος για άλλη μια φορά έγινε το «εξιλαστήριο θύμα», λιθοβολήθηκε πρίν ακόμη ακουστεί. Πρόκειται για ικανότατο και αξιόλογο συνάδελφο και είναι άδικο οι «γραφικοί λαλίστατοι» σαν περιφερόμενος θίασος να λένε το μακρύ τους και το κοντό τους.

-Είναι κρίμα !

-Είναι άδικο !

-Είναι απαράδεκτο, ακόμη και που τους φιλοξενούν !

Στην συνέχεια εξήρε την συμπεριφορά του πληρώματος για την επιτυχή διάσωση των επιβατών και ανέφερε ότι η ασφαλής εγκατάλειψη του πλοίου από τόσο μεγάλο αριθμό επιβαινόντων σε αυτό, καταγράφεται ως επιτυχία εκ του αποτελέσματος, συγκρινόμενο με άλλα ναυτικά ατυχήματα σε άλλες χώρες. Βεβαίως η μη ανεύρεση των δύο επιβατών είναι ένα λυπηρό γεγονός που μας γεμίζει όλους θλίψη.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις ελλείψεις των λιμένων και ζήτησε την όσο το δυνατόν συντομότερη αναβάθμιση τους.

Στις ερωτήσεις που ακολούθησαν, ο Πρόεδρος και το Προεδρείο της ΠΕΠΕΝ έδωσαν τις δέουσες απαντήσεις σε όσα τους ζητήθηκαν.

Εντολή Δ.Σ.