ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΟΙΑΡΧΙΚΗ ΗΧΩ

Τεύχος ΜΑΡΤΙΟΥ - ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2001  

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ
(Μήπως μια από τα ίδια)

 

Είναι κοινή διαπίστωση οτι οι ελλείψεις σε Αξιωματικούς καταστρώματος και όχι μόνον είναι τεράστιες. Ήταν κοινή δέσμευση όλων των εμπλεκομένων για ανάληψη συντονισμένης και εκτεταμένης εκστρατείας για προσέλκυση νέων.
Με λύπη και απογοήτευση διαπιστώνουμε οτι μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτε. Η σχολική χρονιά πλησιάζει και πάλι, στο τέλος, θα περιοριστούμε μόνο σε διαπιστώσεις, σχόλια, κριτικές, πίνακες και άλλα πολλά προσποιούμενοι οτι δεν γνωρίζουμε το παρελθόν.
Κύριοι, όλοι μας, οι προθέσεις είναι καλές. Και πάντοτε όλες έχουν θετικό πρόσημο. Αυτό όμως που στο τέλος μετράει είναι το αποτέλεσμα. Και θέλουμε αυτό να είναι θετικό. Σας καλούμε λοιπόν να βιαστείτε, να τρέξετε, να συνεργαστείτε. Μη μείνουμε σε αυτό που κατά κόρον έχουμε τονίσει:  πάντοτε τρέχουμε να προλάβουμε. Οι ταχύτητες έχουν αλλάξει, έχουν αυξηθεί και βεβαίως να σας υπενθυμίσουμε πάλι, για να μη γίνουν τα γνωστά λάθη, «ότι δεν πείθεται ο σημερινός νέος με διαφημιστικά «τρυκ» του παρελθόντος, τα οποία εκτός των άλλων ήταν κακόγουστα, πρόχειρα, σε λάθος χρόνο, σε λάθος τόπο και απο λάθος ανθρώπους».

Κύριοι τολμήστε !

Ε.ΚΟΥΖΙΛΟΣ