Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ Π.Ν.Ο. ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ

ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΠΛΕΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 18.00

Αριθ.πρωτ 1070 ΓΧ/ΜΚ/ΜΣ                                                      21 Φεβρουαρίου 2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι η Διοίκηση της ΠΝΟ και απεφάσισε την συνέχιση της Πανελλαδικής απεργίας των πληρωμάτων όλων των κατηγοριών πλοίων για 48 ακόμη ώρες μέχρι την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2006 και με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας κατέληξε σε αυτήν την απόφαση αφού μέχρι στιγμής και παρά το γεγονός ότι διανύουμε την έκτη ημέρα της απεργιακής μας κινητοποίησης η Κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμία ουσιαστική, συγκεκριμένη λύση στα καίρια και οξυμένα προβλήματά μας. Αντίθετα με αόριστες, γενικές διατυπώσεις παραπέμπει την επίλυσή τους για το μέλλον.

Έτσι η απεργία συνεχίζεται κανονικά μέχρι τις 0600 ώρας της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου 2006 και με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης.

Σημειώνουμε ότι οι Έλληνες ναυτεργάτες πάντα ενήργησαν με απόλυτη υπευθυνότητα και ήταν και παραμένουν ιδιαίτερα ευαίσθητοι απέναντι στο κοινωνικό σύνολο – αναπόσπαστο κομμάτι του οποίου, όπως είναι αυτονόητο, αποτελούν και οι ίδιοι – και στις παραγωγικές τάξεις της χώρας, οι οποίες είναι γεγονός ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της απεργιακής κινητοποίησης.

Όμως και οι Έλληνες ναυτεργάτες αντιμετωπίζουν σοβαρά και καίρια προβλήματα τα οποία κατ΄ επανάληψη η Διοίκηση της ΠΝΟ εδώ και δύο χρόνια έχει θέσει αναλυτικά στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, χωρίς να υπάρξει καμία ουσιαστική ανταπόκριση για την επίλυσή τους.

Ύστερα απ΄ όλα αυτά η ΠΝΟ κατέληξε στην απόφαση για κάθοδο σε απεργιακό αγώνα αφού εξάντλησε κάθε περιθώριο διαλλακτικότητας και διαλόγου και αφού πλέον δεν της είχε απομείνει ΚΑΜΙΑ άλλη επιλογή.

Ως εκ τούτου για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα λιμάνια και γενικότερα στη χώρα και τις συνέπειες που έχουν προκύψει, υπεύθυνη αποκλειστικά και μόνο είναι η Κυβέρνηση.

Η Διοίκηση εκφράζει τις πιο θερμές ευχαριστίες της προς τους Συναδέλφους Ναυτεργάτες για την πρωτοφανή και απαράμιλλη στάση και συμμετοχή τους στην απεργία και τους καλεί να συνεχίσουν, υπό τις οδηγίες της Διοίκησης ΠΝΟ, με το ίδιο φρόνημα προκειμένου να διεκδικήσουμε λύσεις σε δίκαια και χρόνια προβλήματά μας.

Με εντολή Διοίκησης

Γιάννης Χαλάς

Γενικός Γραμματέας ΠΝΟ

Αριθ.πρωτ 948 ΓΧ/ΜΚ/ΜΣ                                             17/2/2006

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίασε σήμερα το πρωί η Διοίκηση της ΠΝΟ και αφού εξέτασε τις εξελίξεις που υπάρχουν απεφάσισε την κλιμάκωση για 48 ακόμη ώρες της απεργίας μέχρι τις 06.00 ώρας της 20 Φεβρουαρίου 2006.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας κατέληξε σε αυτήν την απόφαση διαπιστώνοντας ότι τόσο η χθεσινή άκαρπη συνάντηση με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας όσο και η από 16/2/2006 επιστολή του, δεν έδωσε καμία ουσιαστική και συγκεκριμένη δέσμευση για την επίλυση των δίκαιων και ώριμων αιτημάτων των ναυτικών.

Αντίθετα με αόριστες, ασαφείς, γενικόλογες διατυπώσεις, παραπέμπεται και πάλι στο μέλλον η επίλυση των φλεγόντων προβλημάτων μας, χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένες λύσεις.

Μετά από αυτές τις διαπιστώσεις η Διοίκηση κατέληξε στην αυτονόητη απόφαση να συνεχίσει την απεργιακή κινητοποίηση μέχρι την ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων.

Έτσι η απεργία μας συνεχίζεται Πανελλαδικά σε όλες τις κατηγορίες πλοίων μέχρι τις 06.00 ώρας της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου 2006 και με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης.

Η Ομοσπονδία ζητάει για μια ακόμη φορά την κατανόηση των φίλων επιβατών για την ταλαιπωρία που υφίστανται, για την οποία, όμως, οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι Έλληνες ναυτεργάτες.

Με εντολή Διοίκησης

Γιάννης Χαλάς

Γενικός Γραμματέας ΠΝΟ