Αποχαιρετώντας έναν ξεχωριστό καπετάνιο

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - 29/04/2021

Αποχαιρετώντας έναν ξεχωριστό καπετάνιο

Ο καπετάν Κυριάκος Κύρου έφυγε εντελώς αναπάντεχα από κοντά μας το απόγευμα της 28ης Απριλίου, προδομένος από την καρδιά του, σε ηλικία 63 χρόνων.
Ένας άνθρωπος που πρόσφερε πολλά στο Εμπορικό Ναυτικό και στην ακτοπλοΐα ως Πλοίαρχος Α’, αλλά και στη δημόσια ναυτική εκπαίδευση, ως Διευθυντής Σπουδών της Σχολής Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων Ασπροπύργου.
Στον Όμιλο Ευγενίδη εργάστηκε επί 11 συναπτά έτη. Ήταν ο πρώτος Πλοίαρχος της AEGEAN SPEEDLINES, ένας άνθρωπος που στήριξε με τις γνώσεις και την εμπειρία του το ξεκίνημα της εταιρείας, και σε στιγμές δύσκολες για την ακτοπλοΐα.  Η θητεία του στην AEGEAN SPEEDLINES ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2005 με το SPEEDRUNNER 1 και ολοκληρώθηκε το 2015 με το SPEEDRUNNER 4. Παράλληλα, από το 2012 έως το 2016 εργάστηκε ως Πλοίαρχος στο φορτηγό πλοίο ΤΥΧΗ της Reefer and General.
Αλλά ήταν πάντα κοντά και στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Όποια στιγμή κι αν χρειαστήκαμε τη βοήθεια, τη γνώμη ή τη συμβουλή του σε θέματα ναυτικής εκπαίδευσης, ήταν πάντα εκεί για να μας την προσφέρει απλόχερα. Σεμνός, γλυκός και χαμηλών τόνων άνθρωπος, δεν κουραζόταν ποτέ να απαντά στις ερωτήσεις μας και να μοιράζεται μαζί μας τις γνώσεις του.
Τα τελευταία χρόνια διετέλεσε Διευθυντής Σπουδών της Σχολής Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων Ασπροπύργου, συμβάλλοντας στην εκπαίδευση πολλών σπουδαστών και σπουδαστριών σε θέματα Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων.
Σήμερα αποχαιρετάμε με λύπη έναν ξεχωριστό καπετάνιο και εκπαιδευτικό, αλλά και έναν ξεχωριστό άνθρωπο, νιώθοντας ευγνωμοσύνη για όσα πρόσφερε στη ναυτιλία. Το πιο αγαπημένο του «καράβι», η πλανεύτρα Κίρκη του, θα περιμένει δεμένο στο λιμάνι την πασχαλινή βαρκάδα που ονειρεύτηκε ο καπετάνιος της, ξέροντας πως η ζωή έχει πάντα τα δικά της σχέδια.

Τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου.

ΑΡΧΕΙΑ