Αυστραλία: Χαλάρωση ταξιδιωτικών περιορισμών και υγειονομικών απαιτήσεων για την είσοδο στη χώρα

COVID-19 - 02/04/2022

Αυστραλία: Χαλάρωση ταξιδιωτικών περιορισμών και υγειονομικών απαιτήσεων για την είσοδο στη χώρα

Κοινοποίηση Δήλωσης του Υπουργού Υγείας της Αυστραλίας με την οποία αναγγέλλεται η χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών στη χώρα από 17.4.2022.

 

Δήλωση του Υπουργού Υγείας της Αυστραλίας στις 25.3.2022, με την οποία παρέχεται ενημέρωση αναφορικά με την χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών και υγειονομικών μέτρων εισόδου στην χώρα εντός του Απριλίου του τρέχοντος έτους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ως άνω Δήλωση, η ισχύς της κατάστασης έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του COVID-19 παύει την 17.4.2022.
Ως εκ τούτου, από την ως άνω ημερομηνία παύουν να ισχύουν, μεταξύ άλλων, η απαίτηση πραγματοποίησης εξέτασης για COVID-19 πριν την αναχώρηση από χώρες του εξωτερικού με προορισμό την Αυστραλία (pre-departure testing), καθώς και οι περιορισμοί στην είσοδο κρουαζιερόπλοιων στη χώρα.
Ωστόσο, για όσους ταξιδεύουν από και προς την Αυστραλία θα εξακολουθήσει να ισχύει η απαίτηση κατοχής πιστοποιητικού διπλού εμβολιασμού κατά του COVID-19, καθώς και η χρήση προστατευτικής μάσκας στις διεθνείς πτήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι οι περιορισμοί που επιβάλλονται από κράτη και λιμένες ανά τον κόσμο υπόκεινται σε συχνές αναθεωρήσεις και ως εκ τούτου η παρεχόμενη με την παρούσα εγκύκλιο ενημέρωση δεν προορίζεται να υποκαταστήσει την πληροφόρηση από τις κατά τόπους αρμόδιες Αρχές και τους πράκτορες των ναυτιλιακών εταιρειών.