Επιστολή προς τον Υ.ΝΑ.Ν.Π., για την άμεση αποκατάσταση ζημιών ή ελλείψεων στο Λιμάνι Ραφήνας

Π.Ε.Π.Ε.Ν - 16/05/2024

Επιστολή προς τον Υ.ΝΑ.Ν.Π., για την άμεση αποκατάσταση ζημιών ή ελλείψεων στο Λιμάνι Ραφήνας

Πειραιάς 15-5-2024

Α.Π.43

Προς τον

Γεν. Γραμματέα Ναυτιλίας & Λιμένων Υ.ΝΑ.Ν.Π.
κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο

Koιν.: 1. Γραφείο Υπουργού Υ.ΝΑ.Ν.Π.
           2. Γραφείο Υφυπουργού Υ.ΝΑ.Ν.Π.
           3. Σ.Ε.Ε.Ν.

           4. Golden Star Ferries

 

Αξιότιμε κύριε Γενικέ,

Σχετικά με την επιστολή της εταιρείας «ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΑΡ ΦΕΡΡΙΣ Ν.Ε.» προς τον «Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας», την οποία κοινοποίησε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας και στην Ένωσή μας και τη οποία επισυνάπτουμε στην παρούσα, επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά τη σημασία που αποδίδει η ΠΕΠΕΝ στη λειτουργία των λιμένων της χώρας με συνθήκες ασφάλειας.
Θεωρούμε ανεπίτρεπτο να μην υφίστανται στοιχειώδεις υποδομές προστασίας των χρηστών των λιμένων, όπως αυτές που περιγράφονται στην ανωτέρω επιστολή για το λιμάνι της Ραφήνας.
Προς τούτο, σας ζητούμε να παρέμβετε άμεσα στον Οργανισμό Λιμένα Ραφήνας αλλά και σε κάθε Οργανισμό και Λιμενικό Ταμείο της χώρας μας, προκειμένου να προχωρήσουν στην αποκατάσταση κάθε ζημιάς ή έλλειψης (όπως είναι οι προσκρουστήρες στο λιμάνι της Ραφήνας)  που μπορεί να προκαλέσει ή προκαλεί πρόβλημα στη Ασφάλεια των λιμένων για όλους τους χρήστες αυτών.
Επισημαίνουμε το κατεπείγον της υπόθεσης δεδομένου ότι ήδη έχει ξεκινήσει η καλοκαιρινή περίοδος με τις αυξημένες μετακινήσεις επιβατών, οχημάτων, εμπορευμάτων. Δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για καθυστερήσεις και ταλαιπωρία επιβατικού κοινού.


Ευχαριστούμε για την προσοχή σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία.

Με εκτίμηση,
Για την Π.Ε.Π.Ε.Ν.


Cpt.Παναγιώτης Γιγής
Πρόεδρος

 

 

 

 

ΦΩΤΟ: ferriesingreece