Η Π.Ν.Ο εκλέχθηκε στη Γραμματεία του Ναυτιλιακού Τμήματος της ITF

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ - 15/09/2022

Η Π.Ν.Ο εκλέχθηκε στη Γραμματεία του Ναυτιλιακού Τμήματος της ITF

Ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Ε.Ν (Π.Ε.Π.Ε.Ν) Εμμ.Τσικαλάκης, σε έκτακτη συνεδρίαση που έγινε στις 14/9/2022 στις Βρυξέλλες, εξελέγη στη θέση του μέλους της Γραμματείας του Ναυτιλιακού Τμήματος της ITF, μαζί με άλλα τρία μέλη από τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα Ναυτικών, μελών της ETF, σαν εκπρόσωπος των Ευρωπαϊκών Ναυτοσυνδικάτων στον Ναυτεργατικό Κλάδο της ITF (FPCSG).

Η εκλογή του Εμμ. Τσικκαλάκη ήταν το επιστέγασμα μιας πολύμηνης προσπάθειας του ίδιου και της Π.Ν.Ο, όπου σε συνεργασία με την ITF και την ETF, αλλά και με την υποστήριξη όλων των Ευρωπαϊκών Ναυτοσυνδικάτων κατέστη δυνατή  αυτή η σημαντική εκλογή, ομόφωνα.

Ο Γ.Γ. της Π.Ν.Ο, ευχαρίστησε την ITF και την ETF, καθώς και όλα τα μέλη της επιτροπής, για την αλληλεγγύη και υποστήριξη που εξέφρασαν στην Ομοσπονδία μας και στον ίδιο προσωπικά, να γίνει κανονικό μέλος σε αυτό το σημαντικό Ναυτεργατικό Σώμα της ITF.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, ο Γ.Γ. της Π.Ν.Ο, ενημέρωσε τα μέλη, για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της ομηρείας των Ναυτικών, στα δύο Ελληνόκτητα πλοία που παράνομα κρατούνται από τις Ιρανικές Αρχές, καθώς και για τις προσπάθειες της Π.Ν.Ο, να ξεπεραστούν τα πολλαπλής φύσεως προβλήματα των Ναυτικών, που δημιούργησε η πανδημία - COVID 19.

Με παρεμβάσεις του στη συνεδρίαση, ανέδειξε την ανάγκη συνεργασίας και αλληλεγγύης, μεταξύ της Παγκόσμιας Οικογένειας των Ναυτικών, ανεξάρτητα του πολέμου στην Ουκρανία και τις όποιες αποφάσεις παίρνουν οι πολιτικοί.

Τέλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά για σεβασμό, αλλά και εφαρμογή της συμφωνίας, γνωστής ως η πολιτική των Αθηνών, ως ένα εργαλείο πολύ σημαντικό στα χέρια των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, για τα κοινοτικής σημαίας πλοία, που πραγματοποιούν πλόες μεταξύ κοινοτικών λιμένων, όπως η περίπτωση του Grimaldi στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αδριατική (Ελλάδα - Ιταλία), που πρόσφατα κλήθηκε να αντιμετωπίσει και πάλι η Π.Ν.Ο. Παράλληλα, ζήτησε και την αναθεώρηση της, όπου χρειάζεται.

Την επόμενη μέρα η Π.Ν.Ο, έλαβε μέρος στη συνεδρίαση που έγινε με θέμα τον Κοινωνικό Διάλογο στον Ευρωπαϊκό Κλάδο της Ναυτιλίας (Social Dialogue Committee For Maritime Transport), όπου η αντιπροσωπεία της ETF, έθεσε τα θέματα που συζητήθηκαν την προηγούμενη μέρα στη σύνοδο του Ναυτιλιακού Τμήματος της ETF.

Τον Γ.Γ. Εμμ. Τσικαλάκη συνόδευε και στις δυο συνεδριάσεις, ο συνεργάτης της Π.Ν.Ο, Παντελής Σταύρου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ