Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - 08/03/2024

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου σε όλο τον κόσμο, είναι ημέρα μνήμης και αναγνώρισης των σπουδαίων αγώνων των γυναικών στο πέρασμα των χρόνων για ισότητα, ισονομία, ασφάλεια και πρόοδο! Πάνω απ’ όλα όμως είναι η ανάγκη ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα που αφορούν την ενδοοικογενειακή κακοποίηση, την εμπορία ανθρώπων, των σεξουαλικών επιθέσεων, και της βίας κατά των γυναικών.

Η σημερινή ημέρα καταδεικνύει επίσης ότι, κάθε στιγμή είναι η ευκαιρία να αναγνωρίσουμε τις σύνθετες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο, ακόμη και στις μέρες μας και μια ένδειξη αλληλεγγύης σε αυτές τις γυναίκες που ζουν σε χώρες, στις οποίες είναι αδύνατο να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Με αφορμή τη σημαντική αυτή ημέρα και θέλοντας να σταθούμε δίπλα σε κάθε γυναίκα τιμώντας την προσφορά τους, ευχόμαστε Χρόνια Πολλά με σεβασμό και ισότητα στις δικές μας Πλοιάρχους, και μέσω αυτών σε όλες τις Ελληνίδες Ναυτικούς μας, όλων των ειδικοτήτων: Να έχετε Ευτυχία, Δύναμη και Αλληλεγγύη!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΡΧΕΙΑ