Παράταση ισχύος πιστοποιητικών που εκδίδονται σύμφωνα με την ΔΣ STCW, 1978, έως την 30.6.2022

COVID-19 - 02/12/2021

Παράταση ισχύος πιστοποιητικών που εκδίδονται σύμφωνα με την ΔΣ STCW, 1978, έως την 30.6.2022

Εγκύκλιος (CIRCULAR 8590), του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Αγγλική γλώσσα με τίτλο “UPDATE ON SEAFARERS’ CERTIFICATION RELATED MEASURES TAKEN BY THE HELLENIC MARITIME ADMINISTRATION AS A RESULT OF COVID-19”.

Με την εν λόγω εγκύκλιο παρέχεται ενημέρωση για την χορήγηση νέας παράτασης ισχύος όλων των αποδεικτικών ναυτικής ικανότητας, πιστοποιητικών επάρκειας και πιστοποιητικών επικύρωσης (endorsements), που εκδίδονται από τις Ελληνικές Αρχές σύμφωνα με τη ΔΣ STCW, 1978, έως και την 30.6.2022, ανεξαρτήτως αν η ισχύς τους έχει επεκταθεί ξανά στο παρελθόν με σχετική ρύθμιση.

Η εν λόγω ανακοίνωση θα πρέπει να επιδεικνύεται, εφόσον απαιτηθεί, στις αρμόδιες Αρχές του Κράτους Λιμένα (Port State Control) στο πλαίσιο των διενεργούμενων από αυτές ελέγχων των πιστοποιητικών των ναυτικών.

Η χορηγούμενη παράταση ισχύος των πιστοποιητικών ισχύει αυτοδικαίως, δηλαδή χωρίς την απαίτηση οποιασδήποτε εγγραφής στο σώμα του πιστοποιητικού ή την προηγούμενη υποβολή σχετικού αιτήματος ή δικαιολογητικών προς τις αρμόδιες Αρχές.

ΑΡΧΕΙΑ