Paris και Tokyo MoUs / Κοινή Στοχευμένη Εκστρατεία Ελέγχου για θέματα STCW (1.9.2022-30.11.2022)

ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑ - 03/08/2022

Paris και Tokyo MoUs / Κοινή Στοχευμένη Εκστρατεία Ελέγχου για θέματα STCW (1.9.2022-30.11.2022)

Προς όλα τα πλοία, ανεξαρτήτως σημαίας, που καταπλέουν στα λιμάνια των χωρών μελών των Paris και Tokyo MoUs.

Επισυνάπτεται Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι Γραμματείες των Μνημονίων Συνεννόησης Παρισίων και Τόκιο, με το οποίο προαναγγέλλεται η πραγματοποίηση Στοχευμένης Εκστρατείας Ελέγχου (Concentrated Inspection Campaign - CIC) μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου και 30ης Νοεμβρίου 2022 για θέματα που αφορούν τη Διεθνή Σύμβαση για πρότυπα εκπαίδευσης, έκδοσης πιστοποιητικών και τήρησης φυλακών των ναυτικών του 1978 (STCW, 1978) του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.

Η προαναφερθείσα CIC, ειδικότερα, μεταξύ άλλων, θα επικεντρωθεί στην τήρηση των προϋποθέσεων της Δ.Σ. STCW, 1978 αναφορικά με τις απαιτήσεις ασφαλούς επάνδρωσης των πλοίων, τις ώρες ανάπαυσης, την κατοχή των προβλεπόμενων αποδεικτικών ναυτικής ικανότητας και πιστοποιητικών ιατρικής μέριμνας κ.λπ.
Η διεξαγωγή της CIC θα διενεργηθεί σύμφωνα με τυποποιημένο ερωτηματολόγιο, που επισυνάπτεται στην ανωτέρω Ανακοίνωση Τύπου των Γραμματειών των Paris & Tokyo MoUs.

Το Διεθνές Ναυτικό Επιμελητήριο (International Chamber of Shipping – ICS) με σκοπό τη διευκόλυνση των εταιρειών κατά την επιθεώρηση πλοίων τους, στο πλαίσιο της ως άνω CIC, ετοίμασε έγγραφο Οδηγιών (FAQ on the upcoming Concentrated Inspection Campaign on STCW by Member Authorities of the Tokyo and Paris Memoranda of Understanding), το οποίο ομοίως σας κοινοποιείται με την παρούσα.