Πρόσκληση: Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών 2021

HELMEPA - 16/09/2021

Πρόσκληση: Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών 2021

Καθαρίζουμε τις ακτές μαζί, γιατί η θάλασσα είναι ζωή

Η HELMEPA για 31η χρονιά συντονίζει τον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών, το μεγαλύτερο εθελοντικό γεγονός του είδους του στον κόσμο με πάνω από 14 εκατομμύρια εθελοντές παγκοσμίως!
Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται από τον Αμερικανικό ΜΚΟ Ocean Conservancy και στη χώρα μας θα διαρκέσει από 18 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Οκτωβρίου 2021. Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, Λιμενικές Αρχές, ΟΤΑ, εταιρείες, πρεσβείες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, ορειβατικοί και φυσιολατρικοί σύλλογοι, καταδυτικά κέντρα, ναυτικοί και ιστιοπλοϊκοί όμιλοι, τοπικές ενώσεις, ομάδες εθελοντών και κάθε ένας που θέλει να εκφράσει την ευαισθησία του για το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον της χώρας μας.
Η πραγματοποίηση μιας τέτοιας δράσης σας δίνει τη δυνατότητα να ενισχύσετε περαιτέρω το έργο σας σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, δημιουργώντας ένα θετικό και μετρήσιμο αντίκτυπο στην κοινωνία και το περιβάλλον.
Καθώς οι εθελοντικές περιβαλλοντικές δράσεις εναρμονίζονται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) του ΟΗΕ τους οποίους οι εταιρείες καλούνται να ενσωματώσουν στην πολιτική και τη λειτουργία τους, η δράση ενός εθελοντικού καθαρισμού σας δίνει την ευκαιρία να εκφράσετε τη δέσμευσή σας ως προς την περιβαλλοντική προστασία και την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης.
Εφόσον οι συνθήκες με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας το επιτρέψουν, θα είναι μια σπουδαία ευκαιρία για όλους να επανασυνδεθούμε με φίλους και συναδέλφους, δείχνοντας ταυτόχρονα την αγάπη μας προς τη θάλασσα και τις ακτές μας!

Δήλωση Συμμετοχής: https://www.surveymonkey.com/r/Q6JXRXK

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της HELMEPA ή να επικοινωνήσετε μαζί μας, email environment@helmepa.gr, τηλ. 210-9343088

Με εκτίμηση,

 

Environmental Awareness Section
 

HELMEPA
5, Pergamou Street, 17121 N. Smyrni, Athens, Greece
tel.: +30 210 9341233, +30 210 9343088 | environment@helmepa.gr