Στην Α.Ε.Ν Πλοιάρχων Οινουσσών η Π.Ε.Π.Ε.Ν

Π.Ε.Π.Ε.Ν - 28/10/2021

Στην Α.Ε.Ν Πλοιάρχων Οινουσσών η Π.Ε.Π.Ε.Ν

Την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν) Πλοιάρχων Οινουσσών, επισκέφτηκε ο συνάδελφος και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Π.Ε.Ν Cpt. Κώστας Γεόμελος.

Ο Cpt. Κώστας παρουσίασε στους παρευρισκόμενους το ρόλο και τη θέση του σύγχρονου Έλληνα Πλοιάρχου στην ελληνική και παγκόσμια Εμπορική Ναυτιλία, απάντησε σε επίκαιρες ερωτήσεις και θέματα που άπτονται του ναυτικού επαγγέλματος και ανέδειξε τη συνεισφορά της Π.Ε.Π.Ε.Ν στη ναυτική εκπαίδευση (κάνοντας μνεία στην πρόσφατη δωρεά ECDIS προς την Α.Ε.Ν Οινουσσών κ.α.) και στον Έλληνα Πλοίαρχο.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε εκτενέστατη αναφορά στα ειδικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο σύλλογος των καθηγητών, η Διοίκηση, οι σπουδαστές και σε θέματα παγκόσμιου ναυτικού ενδιαφέροντος (COVID -19, επίδραση της πανδημίας στη ναυτολόγηση και παλιννόστηση των ναυτικών, εκσυγχρονισμό σε ορισμένους τομείς της παρεχόμενης γνώσης).
Ακόμη, με θέρμη επισημάνθηκε ο εθνικός ρόλος που επιτελεί η Α.Ε.Ν Οινουσσών με τους 180 σπουδαστές Πλοιάρχους και τους καθηγητές τους.

Η επίσκεψη έκλεισε με παραινέσεις του ο Cpt. Κώστα Γεόμελου προς τους σπουδαστές για θάρρος, τόλμη, αγωνιστικότητα, πείσμα, αποφασιστικότητα και ισχυρή θέληση. Επίσης, πίστη στον Άγιο Νικόλαο και σε όλες εκείνες τις αρετές που κοσμούν τον Έλληνα Πλοίαρχο.

Ο Cpt. Κώστας Γεόμελος έγινε δεκτός από τον Διευθυντή Σχολής κ. Κώστα Πασσά - Πλοίαρχο Β.Ε.Ν, την Υποδιοικήτρια κα Δέσποινα Πυριανιάν - Υποπλοίαρχο Λ.Σ., τους διδάσκοντες καθηγητές και τους σπουδαστές Πλοιάρχους της Ακαδημίας.

 

Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε προς την Π.Ε.Π.Ε.Ν. εκ μέρους της Α.Ε.Ν Οινουσσών ο Διευθυντής Σχολής. 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ